MAT; vaniljekrem

Hjemmelaget vaniljekrem bør være en del av repetoaret til alle som er glad i søtsaker og god mat. Tines variant på boks vil aldri bli det samme etter at du har laget din egen, dessuten er det kjempelett!

Vaniljekrem:

2 dl + 0,5 dl melk

0,75 dl fløte

70 g sukker

vaniljestang, frø og stang

30 g eggeplomme (2-3 egg)

20 g maizena

I en gryte blander du fløte, 2 dl melk, sukker og vaniljestangen. Sett dette på lav-middels varme, mens du veier opp resten av ingrediensene. I en liten bolle rører du sammen resten av melken, eggeplommene og maizenaen. Pass på at det ikke blir noen maizenaklumper. Bruk gjerne en visp. Skru opp varmen og varm blandingen til den begynner å ryke, men ikke koke. Hell så forsiktig den varmen væsken over eggene og maizenaen mens du pisker. Ha alt sammen tilbake i gryten og sett på middels varme. Bruk en slikkepott til å røre i gryten så du får rørt godt i bunnen, det er her kremen begynner å tykne først. Forsett å røre til blandingen er rykende varm og så vidt begynner å koke. Når jeg har sett 4-5 bobler tar jeg gryten av varmen og heller kremen over i en bolle. Vanligvis kan jo ikke eggeplommer koke uten at det blir «eggerøre», men på et magisk vis går det bra når du har maizena i. Et lite tips for å unngå snerk på kremen mens den avkjøler er å legge plastfolie direkte på kremen.

Perfekt å bruke til skolebrød, fyll i kaker, terter, med friske frukter osv. Jeg syntes det er så godt at jeg pleier å ta vare på en liten skål jeg koser meg med sammen med en kopp kaffe 😉

Håper dere liker oppskriften 🙂 Ha en deilig mandag!

Bisous

Reklamer

2 thoughts on “MAT; vaniljekrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s