MAT: Honningpannacotta

Her kommer som lovet en oppskrift på en deilig honningpannacotta. En lettvint og nydelig høstdessert. Hvilken type honning du bruker kan du tilpasse etter hvor kraftig honningsmak du vil ha. Jeg brukte en kastanjehonning som ga kraftig smak. Vil du ha den mildere kan du feks. bruke akasiehonning i stedet.

Pannacotta: 8-10 porsjoner

6 dl fløte

4 dl melk

100 g honning (+ smak om du ønsker den søtere før du har i gelatinen)

1 vaniljestang

6 plater gelatin

Skrap frøene fra vaniljestangen, og ha de i en gryte med vaniljestangen, fløte og honning. La dette varmes opp på middels varme til honningen er oppløst. Det trenger ikke å koke. Ha i oppbløtte gelatinplater, og rør så de løser seg i væsken. Ha så i melken. Når du har i melken etterpå kjøler du ned blandingen, noe som gjør at den setter seg fortere. Om du har tid, la gryten stå på kjøkkenbenken og avkjøle seg. Da får vaniljestangen mer tid til å sette smak. Om du ikke har tid er det ingen krise. Fyll en stor bolle, eller flere porsjonsglass og plasser de i kjøleskapet. Pannacottaen bør være klar etter 4-6 timer.

Den kan gjerne lages flere dager i forveien. Hold den godt tildekket så klarer den seg fint 4-5 dager i kjøleskapet.

Jeg serverte den med en salat på bakte epler og frisk mango. Jeg hadde eplebiter i en gryte med 1 ss sukker og litt eplejuice. Dekk med lokk og sett på lav varme. La stå til eplene er blitt myke, men ikke har mistet fasongen. Ha gjerne vaniljestangen fra pannacotten i gryten også. Bland eplebitene med biter av frisk mango.

Legg gjerne igjen en kommentar om du har noen spørsmål til oppskriften, eller har prøvd den. Jeg vil gjerne høre hva dere syntes!

Bisous

Reklamer

2 thoughts on “MAT: Honningpannacotta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s