MAT: Blomkålsuppe

Det bugner av deilige blomkåler på markedet for tiden, noe som er helt perfekt for blomkål er en av mine favorittgrønnsaker!

Her om dagen ble det derfor blomkålsuppe, og det var så deilig at jeg må tipse dere om oppskriften også. Oppskriften er med ca-ca mål, men om det er noen spørsmål er det bare å spørre 🙂

Blomkålsuppe: 2-3 porsjoner

1 stort hode blomkål

1 sjalottløk/ 1/2 kepaløk

1 lite fedd hvitløk

1 ss smør

melk

vann

2 ss creme fraice

salt, pepper, sitron og tabasco

Rens blomkålen for blader. Del opp bukettene og kutt opp stilken i mindre biter. Kok opp en stor gryte med vann og ha i blomkålen. Ofte når man koker blomkål kan det lukte litt fis/fjert (ingen annen måte å forklare det på…) og for å sørge for at den smaken ikke blir med i suppa blansjerer vi blomkålen først. Dvs. vi koker den 30-40 sek før vi sikter av vannet. Når dette er gjort har jeg smør i gryten og setter den på middels varme. Finhakk løk og hvitløk og stek til den er blitt blank og myk. Ha så i blomkålen og stilken, men spar noen buketter til å servere i suppa. Dekk blomkålen med 50/50 vann og melk, og kok til den er helt myk. Bruk så en stavmikser for å kjøre suppa glatt og spe suppen til passe konsistens med litt mer melk. Ha i creme fraice og smak til med salt, pepper, sitronsaft og 1 dråpe med tabasco. La resten av blomkålbukettene trekke ferdig i suppen. Server med godt brød og smør. Nydelig!

 

Ha en flott lørdagskveld!

Bisous

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s