MAT; rosenkål

Jeg vil gjerne gi et pluss i boka, og 6 på terningen til rosenkålen. En grønnsak som ufortjent er fordrevet ned i frysedisker og vonde minner. Fersk rosenkål, tilberedt riktig, er helt fantastisk til mange av høstens middager.
Du må fjerne de ytterste bladene om de er brune, så er den klar til bruk. Det viktigste er at den ikke får for mye varme, maksimum 7-8 min.
Her kommer oppskrift på en deilig kremet rosenkål- & soppstuing vi hadde til svinekoteletter i forrige uke.
ps: svinekjøtt her nede er milevis fra det seige, smakløse kjøttstykkene vi får hjemme. Deilig!

Rosenkål- & soppstuing.
1 del rosenkål
1 del champignon eller annen sopp
Løk
Hvitløk
Fløte
Hvitvin
Salt og pepper

Rens rosenkålen og ha den i kokende, lettsaltet vann. Kok 3-4 min, den skal beholde den friske grønnfargen. Kutt løk og hvitløk i fine biter. Stek blankt i en stekepanne/vid gryte. Ha på sopp i båter og stek soppen. Ha i en dæsj hvitvin og en stor dæsj fløte når soppen er klar. Ha på rosenkålen, la dette koke opp så fløten pakker seg godt rundt alle grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Kan serveres til de fleste typer kjøtt. Perfekt med fangsten fra en sopptur, eller fra butikken;)

20121002-235814.jpg

Gi meg gjerne en kommentar om du lurer på noe med oppskriften. Om du prøver den blir jeg superglad for å høre hva du syntes!

Bisous

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s