MAT; sjokoladefudge!

Her kommer oppskrift på en nyyydelig, himmelsk, fløyelsmyk, avhengighetskapende sjokoladefudge.

170 g sukker

400 g/4 dl fløte

250 g kokesjokolade med 30-50 % kakao

Ha sukkeret i en gryte med tykk bunn, og ha på akkurat nok vann til at sukkeret dekkes. Sett på middels høy varme og la sukkeret bli til karamell. En god regel for å få skikkelig mørk karamellsmak er å vente til du tror karamellen er ferdig og så telle til 30. Ofte avslutter vi karammeliseringen for tidlig og karamellen blir bare søt uten den deilige karamellsmaken.

Når karamellen er klar heller du på fløten. Sørg for at du har brukt en gryte med litt godt med plass, for nå kommer det til å syde og boble voldsomt. La karamellsausen koke til den tykner. For å sjekke om sausen er klar dypper du baksiden av en skje i gryten. La den avkjøle litt(så du ikke brenner fingrene) og dra fingeren over skjeen. Stripen etter fingeren din skal ikke forsvinne.

Når karamellsausen er klar tar du den av varmen. Finn frem en stavmikser eller en god visp og begynner å ha i sjokoladen, en liten håndfull av gangen. Rør godt mellom hver gang du har i sjokolade. Når all sjokoladen er smeltet er fudgen klar og kan serveres enten varm som en saus eller kald som en smøremyk krem. Nydelig med vaniljeis, eller friske bær og litt piske fløte.

Fudgen holder seg et par uker om den oppbevares i kjøleskapet.

This slideshow requires JavaScript.

Senere i uken kommer enda en oppskrift, som passer helt nydelig med litt sjokoladefudge til😉

Bisous

2 thoughts on “MAT; sjokoladefudge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s