HøstMAT: Kanelsnurrer

Høst = hvetebakst. Etter å ha vært på markedet i dag tidlig og kjøpt blomster følte jeg det var på sin plass med noen nystekte kanelsnurrer til kaffen!

Pappas kanelsnurrer:

1 liter melk

100 g gjær

200 g smør

2 dl sukker

1 ts salt

hvetemel til passe deig

smør, sukker og kanel

Smelt smøret og ha i melken. Da bør blandingen være ca 37 grader og passe temperatur til å ha i gjæren. Dobbeltsjekk ved å ha en liten dråpe på innsiden av håndleddet, væsken skal være samme temperatur som kroppen. Rør ut gjæren, ha i sukker og salt. Elt inn hvetemel. «Passe» deig er alltid vanskelig å si, men det er lettere å tilsette mer mel enn det er å ta bort om du har i for mye. Bruker du en bakemaskin pleier deigen å være ferdig når den slipper bollen og samler seg rund eltekroken. Jeg elter ikke denne deigen like lenge som når jeg lager vanlige hveteboller. Elting gjør deigen elastisk og vanskeligere å kjevle ut. (men om du elter lenge og lar deigen heve lenge, da er det ikke noe problem å kjelve ut. Og du får sikkert kjempegode boller! Men det har jeg ikke tålmodighet til. )

La deigen heve til dobbelstørrelse under et kjøkkenhåndkle eller plast.

Kjevle ut et rektangel av 1/3 av deigen. Ca 0,5 cm tykt. Smør på smør, sukker og kanel. Brett deigen så du får 3 lag. Så deler du opp i biter på ca 8-10 cm. Bruk en saks og klipp et hull i midten av hver bit. Så tar du øverste delen av bollen din og trer igjennom hullet. Da får du en flott snurr. Legg de ferdige bollene med skjøten ned på et brett med bakepapir.

     

La de heve seg store og luftige. Pensle med sammenvispet egg og dryss med perlesukker. Stek på 225 grader i 10-12 min. (OBSOBS: steketid varier veldig fra ovn til ovn)

Reklamer

4 thoughts on “HøstMAT: Kanelsnurrer

  1. Nammis! D e nesten så æ kjenne kanelsnurrlukta heilt t Tromsø! 🙂
    Syns du e kjæmpeflink å blogge! Glede mæ tel å fortsette å lese ka dokker gjør i Paris! ❤

    • Tusen takk Trine! Så koselig at du følger med=) Ambassadør-fruen ble kjempefornøyd med å få noen norske kanelsnurrer også=) Nå skal vi ut å spise. mmmmm! Hils til alle i Tromsø!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s